simosis simosis
SākumsMūsu klientiCenasKāpēc mēs?Kontakti
JAUNUMI

Pamazām niekojamies, varat izmēģināt kaut ko pajautāt:

SIMOSIS mākslīgā inetelekta testa čatbots

 

Sīkāk

Viegli pārskatāmi debitori un kreditori

Sīkāk

No 01.01.2023. minimālā bruto alga (uz "papīra") 620 EUR

Sīkāk

No (01.07.2021.) Minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas no 500 EUR

Sīkāk

No 01.01.2021. minimālā mēneša darba alga ir 500 EUR (bruto, "uz papīra")

Sīkāk

Visi jaunumi

No (01.07.2021.) Minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas no 500 EUR

Sākot ar 2021.gada 1.jūliju tiek ieviestas minimālās obligātās iemaksas.

Izmaiņu doma- par jebkuru darbinieku, kurš ir algu sarakstā, mēnesī ir jāsamaksā vismaz 170 EUR sociālais nodoklis neatkarīgi no nostrādātajām darba stundām (ir vairāki izņēmumi, zemāk attēlā, bet to nav daudz).

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un vēl 53 uzņēmēju organizācijas un nozaru asociācijas ir nosūtījušas vēstuli Saeimai ar domu: "Pandēmijas radītās ekonomiskās krīzes laikā nedrīkst ieviest prasību no 1. jūlija darba devējam, kuram ir nepilna laika nodarbinātie, par tiem maksāt minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto maksājumu 170 eiro mēnesī, šīs normas spēkā stāšanās ir jāatliek līdz 2022. gadam, bet līdz tam jānovērš identificētie defekti."

09.jūnijā mūsu premjers Krišjānis Kariņš intervijā "Rīta panorāmai: teica: "Diezin vai atliksim minimālo sociālo iemaksu ieviešanu no 1. jūlija." Premjers norādīja, ka līdz ar minimālajām obligātajām sociālām iemaksām tiks ieviests zināms taisnīgums. Proti, vairs netiks pieļauts tas, ka daļa Latvijā strādājošo nav sociāli apdrošināti. "Šis izlīdzinātu vienu senu netaisnību." "Otrkārt, es uzskatu, ka ir ļoti svarīgi turpināt 2022. gada budžetā samazināt darbaspēka nodokļus. Tas nozīmē, ka mums ir jāiekļauj tomēr visus strādājošos, jo tagad vairums cilvēku, kas strādā, maksā krietni lielāku slogu nekā daži izredzētie," teica Ministru prezidents.

-------------------------

Ja darba ņēmēja alga ceturksnī ir mazāka par trim Ministru kabineta noteiktajām minimālajām mēneša darba algām (2021. gadā – 500 eiro x 3=1500 eiro), darba devējam no saviem līdzekļiem jāveic obligātās iemaksas no starpības starp triju Ministru kabineta noteikto minimālo mēneša darba algu apmēru un deklarēto darbinieka darba algu (obligāto iemaksu objektu). 

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra triju mēnešu laikā pēc attiecīgā ceturkšņa beigām aprēķina minimālās obligātās iemaksas, kas papildus jāveic darba devējam un līdz trešā mēneša 20. datumam paziņo to Valsts ieņēmumu dienestam.

VID vienas darba dienas laikā informē darba devēju elektroniskajā deklarēšanās sistēmā par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras aprēķinātajām minimālajām iemaksām.

Darba devējam ir pienākums līdz ceturkšņa trešā mēneša 23. datumam no paziņojuma saņemšanas veikt minimālās obligātās iemaksas par darba ņēmējiem (vispārējā gadījumā piemēro likmi 34,09%).

Avoti: https://www.vid.gov.lv/lv/esmu-darba-devejs

https://www.db.lv/zinas/nav-istais-bridis-ieviest-minimalas-sociemaksas-503003

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/premjers-diezin-vai-atliksim-minimalo-socialo-iemaksu-ieviesanu-no-1-julija.a408235/

------------------------------------

Daudzi darbinieki strādā nepilnas slodzes, daudzi tūkstoši mazo uzņēmumu finansiāli nav spējīgi samaksāt tik lielus nodokļus, ja atstās spēkā, domāju būs masveida darbinieku atbrīvošana. Atgādinu, ka par neoficiālajiem darbiniekiem un aplokšņu algām soda naudas var būt tūkstošos EUR un draud kriminālatbildība.

 

 

Mob. tālr. +371 28606296

Tālr. +371 65021258

E-pasts: simosis@inbox.lv

Facebook

Gramatvedības pakalpojumi

Parka iela 1a, Ogre

 

Mākslīgā intelekta čatbots


 

 

Grāmatvedības pakalpojumi
Mājas lapu izstrāde NewSite